Hroznové jadierka majú 50-krát silnejší účinok ako vitamín E a 20-krát silnejší ako vitamín C. Naviac obsahujú vitamín B, beta-karotén, resveratrol, pofyfenoly a oligomerické proantokyanidíny (OPC), ktoré znižujú riziko vzniku jednotlivých druhov rakoviny, chránia pred infekciami a zápalmi. Obsahujú veľké množstvo antioxidantov, ďalej draslíka, vápnika, horčíka, ale nájdeme v nich aj niektoré stopové prvky, ako napr. molybdén, mangán, železo a meď.
RESVERATROL - NAJSILNEJŠIA SILA HROZNA:
- Potláča príjem glukózy v rakovinotvorných bunkách a to spôsobuje ich odumieranie
- Prírodný antioxidant, pôsobí antibakteriálne
- Pozitívny vplyv pri predchádzaní rakoviny prostaty, pľúc a hrubého čreva
- Spomaľuje starnutie
- Znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení
- Užívaním možno predísť strate pamäte a Alzheimerovej chorobe
PREVENCIA PROTI VÍRUSOM A INFEKCIÁM
Jadierka hrozna obsahujú flavonoidy (silný antioxidačný účinok), ktoré posilňujú imunitný systém, znižujú zápaly, poskytujú ochranu pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami a majú antialergénny účinok. Flavonoidy priaznivo pôsobia na kardio-vaskulárny systém, regenerujú a spevňujú cievy.
HROZNOVÝ OLEJ VYHLADÍ VLASY AJ VRÁSKY!
Lisovaním jadierok hrozna sa vyrába hroznový olej. Z 200kg výliskov sa získa 15kg jadierok a z toho 1l oleja. Telo si s hroznovým olejom ľahko poradí, či už ho prijme zvnútra alebo zvonka. Hroznový olej zvonka spevňuje pokožku, hydratuje ju, vlasy sa po zábale z hroznového oleja lesknú a sú jemnejšie. Olejom z hroznových jadierok si natierajte popáleniny jazvy, menšie ranky. Rýchlejšie sa zahoja. Blahodarne pôsobí aj na ekzémy a pri psoriáze, nakoľko v presušenej koži udržiava vlhkosť.
VEDELI STE, ŽE...?
Pokiaľ hroznové jadierka prehltneme celé nedokážu svoje účinky naplno rozvinúť, preto pri priamej konzumácii je lepšie ich rozžuť.