Popis
Mandľové jadierka sú sušené, pomleté a zamiesené s vodou a soľou. Po miernom pražení sa táto zmes stáva hustejšia, a následne je vyžmýkaná v cedákovom lise. Po 2 - týždňovom uskladnení je olej čistý a plnený do fliaš.
Pôvod suroviny:
Španielsko, Taliansko
Priemerné zloženie mastných kyselín:
- nasýtené mastné kyseliny 8%
- mononenasýtené mastné kyseliny 70%
- polynenasýtené mastné kyseliny 22%
- priemerný obsah vitamínu E: 45mg/100ml
Účinky:
- na zmiernenie kožných ochorení
- hydratuje a regeneruje pokožku
- vhodný na popáleniny
- priaznivo pôsobí aj na tráviacu sústavu
Použitie v kuchyni:
- na prípravu rôznych sladkých dezertov
- na ovocie
- na zeleninu
Skladovanie:
Pri izbovej teplote na tmavom mieste. Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.
Pôvod výrobku:
Rakúsko